Uluslararası Slow Food topluluğu; geleneksel yöntemleri, yerli üreticiyi ve yerli tohumu koruyabilmek, tarımı desteklemek ve organik üretimle biyoçeşitliliğin korunmasını sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedir.
Dünyada yok olma tehlikesi olan tüm gıda ürünlerinin belirlenip sınıflandırılması ve ekolojik tarım ürünlerinin korunması amacıyla Slow Food topluluğu tarafından yürütülen sürdürülebilirlik projesi “Ark of Taste” listesine AHİKA’nın başvurusu ile Darboğaz Kirazı, Bor Söğürmesi, Niğde Dermason Fasulyesi, Cemele Biberi, Eşmekaya Yoğurdu, Kırşehir Çirleme Yemeği, Gelveri Ekmeği, Kırıkkale Kılıçlar Soğanı ve Delice Kaynak Tuzu dahil olmuştur.
Cemele Biberi: https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/cemele-pepper/
Eşmekaya Yoğurdu: https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/esmekaya-yogurt/
Darboğaz Kirazı: https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/darbogaz-cherry/
Bor Söğürmesi: https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/bor-sogurmesi/
Niğde Dermason Fasülyesi: https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/nigde-dermason-beans/
Kırıkkale Kılıçlar Soğanı: https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/kirikkale-kiliclar-onion/
Kırşehir Çirleme Yemeği : https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/kirsehir-cirleme/
Gelveri Ekmeği : https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/gelveri-bread/
Delice Kaynak Tuzu : https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/delice-natural-spring-salt/