Niğde Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Öğretim elemanları tarafından yürütülen, "Neticede Her Şey Güzel Olacak" isimli sosyal sorumluluk projesi için Niğde E Tipi Kapalı Cezaevi’nde açılış töreni düzenlendi.
Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve dezavantajlı veya kırılgan grupların sosyal hayata entegrasyonunun sağlanması ve bu gruplara yönelik sosyal girişimciliğin geliştirilmesi amaçlanan proje ile toplam 80 hükümlü ve tutuklu Mesleki Kurs Bitirme Belgesi alacak.
Projenin başlaması dolayısıyla gerçekleştirilen açılışa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum amirleri, savcılar ve davetliler katıldı.
Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür proje ile ilgili yaptığı açıklamada: “Üniversite sadece projeyi yürütmekle, projeyi gerçekleştirmekle görevli. Tabi proje netice itibari ile Üniversitenin bir projesi fakat bu olaya sosyal sorumluluk projesi olarak baktığınızda üniversitenin temel fonksiyonlarından birini yerine getiren örneklerinden bir tanesi. Çünkü üniversitenin temel fonksiyonlarından birisi bildiğiniz gibi sosyal sorumluluk. Bu anlamda biz projenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Özellikle bu projenin gerçekleştirilmesinde destek veren Ahiler Kalkınma Ajansına ve bu projenin uygulama alanını açtıkları için Niğde E tipi Kapalı Ceza evi yönetimine başta başsavcımız olmak üzere hepsine teşekkür ediyoruz. Ümit ediyorum ki bu projenin sonunda hedefe uygun sonuçlar alınır çünkü bu projenin temel hedefi esas itibari ile burada bulunan hükümlü ve tutukluların gerçek hayata entegrasyonunu sağlamak. Bu anlamda baktığınızda burada edinecekleri meslekle buradan ayrıldıklarında kendilerine piyasada rahatlıkla iş bulabilecekleri bir meslek edindirme amaçlanıyor. Bu amaca uygun olarak da çalışmalar yürütülüyor. Başlatıldı yürütülecek, zannedersem ki proje önümüzdeki yaz aylarında sonuçlanacak. Projede Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulunda pek çok hocamız görev alıyorlar. İnşallah bu ve benzer projeler Niğde de bundan sonra daha fazla yer bulur. Çünkü netice de burada hükümlü ve tutuklular bizim insanımız bizim içimizden çıkan insanlar onlara dolayısıyla bu anlamda katkı sağlamak, destek sağlamak, ceza evinden çıktıktan sonra ki hayatlarında onların önlerini açacak bir takım meslekleri edinmeyi onlara sağlamak hepimizin görevi. Tabi ki bu görev başta üniversiteye düşüyor, üniversite de bu anlamda üzerine düşeni yapmaya çalışıyor” diye konuştu.
Yürütücülüğünü Niğde Üniversitesinin yaptığı 12 ay süreli projenin eş finansman dâhil toplam bütçesi 119 bin TL. Niğde E Tipi Kapalı Ceza Evinde gerçekleştirilecek olan proje ile 14-45 yaş arası vasıfsız 25 erkek hükümlü ve tutuklu için “Erkek İş Giysileri Dikimi”, 14 -45 yaş arası vasıfsız 15 kadın hükümlü ve tutuklu için “Erkek İş Giysileri Dikimi”, 25 erkek hükümlü ve tutuklu için “Kadın İş Giysileri Dikimi” ve 15 hükümlü ve tutuklu için “Serigrafi” eğitimi verilecek.
Proje koordinatörlüğünü Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ümmügülsüm Dursun’un yürüttüğü projede Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları Öğr. Gör. H.Tuba Kızılkaya, Öğr. Gör. Menekşe Sakarya, Öğr. Gör. Suna Durdu Zor, Öğr. Gör. Ayşe Gül Gökkaya Tüysüz, Öğr. Gör. M. Murat Adıyaman, Öğr. Gör. Ali Kurtbeyoğlu eğitmen olarak görev alacak.
Dört ayrı Mesleki Kurs sonunda, toplam 80 hükümlü ve tutuklu Mesleki Kurs Bitirme Belgesi alacak ayrıca proje sonunda, mesleki eğitim alan hükümlü ve tutuklularda dâhil toplam 100 hükümlü ve tutukluya KOSGEB tarafından Girişimcilik sertifikası verilecek.
Açılışın ardından protokol üyeleri, atölyeleri gezerek incelemelerde bulundu.