Niğde Valiliği tarafından Ajansımız desteği ve Niğde Belediyesi işbirliğinde hazırlanan "Marka Kent Proje Raporu ve Logo Lansmanı” gerçekleştirildi.
Lansmana, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlyas Gökhan, Küresel Gazeteciler Konseyi Başkanı Mehmet Ali Dim, Kaymakamlar, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ile Siyasi Parti Temsilcileri katıldı.
Törenini açılışında konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Niğde’nin doğal ve tarihi güzelliklerini ülkemize ve tüm dünyaya tanıtmak ve ilimizi markalaştırmak amacıyla ‘Marka Kent Niğde’ projesi ile çıkılan bu yolda orta vadede turizm ve kültür kenti olmayı hedefledik” dedi.
Kapadokya Bölgesi'nin güney kapısı olan Niğde’nin farklı kültür ve inançlara ait tarihi değerlere sahip olmasının yanında önemli doğal güzelliklere ve kültürel birikime sahip bir kent olduğunun altını çizen Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “Niğde, dağcılık faaliyetleri açısından başta Demirkazık Bölgesi olmak üzere Dünya’da ve Türkiye’deki en önemli merkezlerden biri konumundadır. Saydığım tüm bu güzellikleri tanıtmak amacıyla "Marka Kent Niğde Projesi" ne 4 Nisan 2018 günü start verdik. Ve başarı ile sonuçlanması için tüm olanakları seferber ettik. Aradan geçen 22 aylık süreçte kurumlar arası işbirliğinin ve işbirliğinin yarattığı sinerjinin güzel bir örneğini de sergiledik.
Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Niğde İl Özel İdaresi, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi projenin her adımında birlikte "ortak akıl" ile hareket ettiler. Milletvekillerimiz proje fikrimizi desteklediler ve yanımızda oldular. Proje ekibinde yer alan ve bu topraklardan yetişen hocalarımız da memleketlerine hizmet bilinci ile büyük bir özveri ve iyi niyetle fedakârca çalıştılar.
"Marka Kent Niğde Projesi" ne başlarken kimsenin söyleyecek sözü kalmamasını istedik. Buradan hareketle "fikir tepsisi" yöntemini kullanarak ikisi Niğde'de olmak üzere Mersin, Adana, İzmir, İstanbul Anadolu Yakası, İstanbul Avrupa Yakası ve Ankara’da toplam sekiz arama konferansı düzenledik. Niğde'de Valilik önünde kurulan çadırda üç hafta süre ile yüz yüze anket uyguladık. Ayrıca internet ortamında anketler düzenleyerek daha geniş bir kitleye ulaşmaya ve fikirlerinden yararlanmaya çalıştık.
Bu süreçte elde ettiğimiz sonuçları 20 Haziran 2019 tarihinde konunun uzmanlarından oluşan geniş katılımlı bir çalıştayda masaya yatırdık ve ilgili kişilerle paylaştık. Daha sonra da elde edilen bulguları bilimsel yöntemlerle analiz ederek sonuç raporunu hazırladık. Söz konusu sonuç raporunu kitapçık haline getirerek de tüm paydaşların ve bilgi kullanıcıların yararlanmasını amaçladık.
Bu süreçlerden geçerek büyük bir titizlikle hazırlanan proje sonuç raporunun ve ortaya konulan yol haritasının Niğde'nin geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Ancak önemsediğim ve dikkatleri çekmek istediğim esas noktada projenin bu akşam burada bitmediği; tersine yeni başladığıdır. Bundan sonra yapmamız gereken oluşturulan bu yol haritasının ivedilikle uygulamaya konmasıdır. Bu noktada; yerel yönetime, kamu kurum ve kuruluşlarına, meslek örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına ve kent gönüllülerine önemli görevler düşüyor. İlin Valisi olarak sözünü ettiğim tüm kesimlerin ve Niğdeli hemşerilerimin bu konuya duyarlı olacaklarına yürekten inanıyorum.
Bunda sonraki süreçte de proje çıktılarının uygulanmasının takipçisi olacağımı özellikle belirtmek istiyorum."
Konuşmaların ardından gösterime sunulan Niğde’deki tarihi yerlerin kısa filmleri katılımcıların beğenisini kazandı.
Düzenlenen programın sonunda Niğde’nin tanıtım filmi “Niğde Seni Çağırıyor” mottosuyla gösterime sunulurken tanıtılan logonun bulunduğu yaka rozetleri davetlilere dağıtıldı.
Şehrin logosunda da turkuaz renkte Niğde yazısı, üzerinde ihtişamı ve heybeti simgeleyen Torosların en yüksek zirvesi Demirkazık Dağı bulunuyor.