HABERİ
PAYLAŞ
13
EKİM
2017
AHİKA, Niğde 1.Elma Çalıştayı’na Katıldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü ile ALMA-ATA Teknik Tarım öncülüğünde düzenlenen “Niğde 1.Elma Çalıştayı” sona erdi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki program; Niğde İli Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Vekili Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, Ziraat Yüksek Mühendisi Attila Kaplan, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş, Niğde İl Müdürleri, sektör temsilcileri ve bilim adamları ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Elma yetiştirme teknikleri, hastalık ve zararlıları, hasat ve depolama ile pazarlama gibi konularda oturumların düzenlendiği açılış gününde; “Elma Üretiminde Güncel Yetiştirme Teknikleri”, “Elma Ağaç Mimarisi”, “Elma Islahında Eğilimler”, “Önemli Elma Hastalıkları”, “Elmada Biyolojik Mücadele Uygulamaları”, “Elma Hasadı ve Depolama”, “Elma Yetiştiricilerinin Örgütlenmesi ve Pazarlama” başlıklı konuşmalar yer aldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü ve Ziraat Yüksek Mühendisi Davut Yeşil de çalıştayda  “Pazarlamada İtalya Örneği” isimli bir sunum gerçekleştirdi.

Programın ikinci gününde ise “Altay Köyü Elma Fidanlığı Ziyareti”, “Ulukışla Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı Ziyareti” ve “Alma-Ata Elma İşletmesinde Elma Hasat Şenliği” etkinlikleri yer aldı.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezler (cookie) kullanmaktayız. Çerez kullanılmasını tercih etmezseniz tarayıcınızın ayarlarından çerezleri silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun internet sitemizi kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz. Çerezlere ilişkin daha detaylı bilgiye Çerez Politikası dokümandan ulaşabilirsiniz.