Aksaray, gerek otomotiv gerek imalat sanayi açısından önemli bir yer olma özelliği taşımakta ve lojistik açısından da merkezi bir konumda, tüm yolların kesişme noktasında bulunmaktadır. Mersin Limanı’na karayolu ile uzaklığı sadece iki saat olup özellikle dış pazarlara ulaşım noktasında Mersin Limanı’na olan yakınlık ilde ihracatı da geliştirmektedir. Aksaray dünyanın birçok ülkesine ihracat yapmakta olup 2002 yılında 10 Milyon Dolar olan ihracat rakamı 2018 yılında 12 kat artarak 113.3 Milyon Dolar’a ulaşmıştır. İthalat rakamları ise 2002 yılında 7 Milyon Dolar iken, 2018 yılında yaklaşık 10 kat artarak 76.6 Milyon Dolar olarak gerçekleşmiştir. İlde Otomotiv Ana ve Yan Sanayii merkez ilçe sınırları içerisinde bulunan Aksaray Organize Sanayii Bölgesi sınırları içerisinde yoğunlaşmıştır. Aksaray OSB’nin gerek altyapı gerekse lojistik açıdan ulaşılabilirliği yatırımlar için önemli bir etkendir. Ayrıca yatırımcının talep etmiş olduğu genişlikte altyapısının olması ve tamamlanmış arazi tahsisi yapılması da önemli bir etkendir.
Aksaray’da faal haldeki Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde 187 adet işletme aktif olarak çalışmaktadır. 298 hektar üzerine kurulu Aksaray Organize Sanayi Bölgesi, Aksaray-Adana E-90 karayolu üzerindedir. OSB’de 219 firmada yaklaşık 12.500 kişi istihdam edilmektedir. Aksaray OSB’ye günlük 5.682 adet araç giriş yapmaktadır.
Benz Türk A.Ş. 1.800 çalışanı ile yıllık üretim kapasitesi 20.000 araç olan Aksaray Kamyon Fabrikası, kurulduğu yıl olan 1986' dan bu yana yaklaşık 200.000 adet çeşitli tonajlarda kamyon üretmiş ve kamyon pazarında % 33,4' lük bir pazar payına sahiptir. Diğer taraftan özellikle Mercedes-Benz Türk' e ve diğer otomotiv endüstrisine ürün sunan otuzun üzerinde işletme il genelinde varlığını sürdürmektedir.
Otomotiv yan sanayinin yanı sıra Aksaray’da hazır giyim, gıda ve tarım hayvancılık diğer gelişmiş sektörlerdir. Konfeksiyon sektöründe Colin’s, gıda sektöründe Sütaş, Doğuş Çay gibi sektöründe öncü firmalar faaliyet göstermektedir.